Zöldségek

Termékek

Bogyós termésűek

Az ebbe a családba tartozó zöldségek (paradicsom, paprika, tojásgyümölcs) meleg-, fény és tápanyagigényesek.

Csemegekukorica

A takarmánykukoricától abban különbözik, hogy levele vékonyabb, a szemek cukortartalma sokkal magasabb és lassabban alakul át keményítővé.

Gyökeresek

A gyökérzöldségek, a sárgarépa, petrezselyem, zeller, cékla, pasztinák kétéves növények, melyek első évben növelik meg a gyökértestet és a második évben hozzák a virágzatukat és a magtermést.

Hagymafélék

A hagyma a legrégebbi kultúrnövényeink egyike.

Hüvelyesek

Hüvelyes vetemények a magvaik végett termelt pillangós virágu növények csoportja.

Kabakosak

Ebbe a családba tartozik az uborka, spárgatök, patisszon, sütőtök, cukkini, sárgadinnye és görögdinnye.

Káposztafélék

A káposztafélék fény-, víz- és tápanyagigényes növények. Fajtától függően (vöröskáposzta, kelkáposzta, bimbóskel) másodveteményként is termeszthetjük őket.

Levélzöldségek

A levélzöldségek a saláták széles skáláját foglalják magukba a fejessalátától a madársalátán át a tépősalátáig, rukoláig melyek színben és formában igen változatosak.