Rólunk

A Győri AGROKER Zrt. növényvédő szerek, műtrágyák, vetőmagok, mezőgazdasági gépek és alkatrészek valamint mezőgazdasági vegyes árucikkek széles választékát és magas szintű szakmai hozzáértést kínál minden kedves régi és új partnerének. Működési területünk koncentráltan a Kisalföld. A vegyes üzletág terítő járataival a 8-as főúttól északra eső terület gazdaboltjait látja el.

Cégtörténet

1961

A Győri Agroker Zrt. jogelődje a Győri Agroker Mezőgazdasági Termelőeszköz Kereskedelmi Vállalat 1961. július 1-jén alakult több kisebb vállalat összevonásával. A vállalat az AGROTRÖSZT tagvállalata volt 16 másik vállalattal együtt, melyek megyénként működtek. (Komárom és Nógrád megye Pest megyéhez tartozott.)

 

1976

A Győri Agroker Mezőgazdasági Termelőeszköz Kereskedelmi Vállalat 1976 óta jelentős ingatlanvagyonnal rendelkezett, melyet a magyar állam, mint állami vállalat részére biztosított. A Zrt. ekkor költözött a jelenlegi telephelyére, Győr Külső Veszprémi út 10-12. A telephely 17,3 ha győri belterületű ingatlan, 9200 négyzetméter raktár és irodaépülettel, külön iparvágánnyal, közvetlenül a 82-es számú főútvonal mellett. A Győrt elkerülő M1-es autópálya a telephelytől 2 km-re található.

1981
A tröszti tagvállalatok 1981-ben önálló vállalatokká váltak.

1992
A rendszerváltást követően az Agroker vállalatok gazdasági társaságokká alakultak. A Győri Agroker 1992. április 1-jén alakult át vállalatból részvénytársasággá. Ebben az évben az ÁPV Rt. privatizációs pályázatot írt ki az Agroker társaságok magánosítására. A Győri Agroker Rt. az 1992-ben elfogadott MRP (Munkavállalói Résztulajdonosi Program) törvény alapján biztosított dolgozói kivásárlást választotta.

1999
A Győri Agroker Rt. az alapításkori tevékenységi körét 1999-ben vetőmag értékesítéssel, termény felvásárlással illetve terményértékesítésével bővítette.

2007
Az Rt. neve a 2007 évi társasági törvény módosításával (a zártkörűség miatt) Zrt.-re változott.

2011
Alapításának 50 éves évfordulóját ünnepelte a Győri Agroker Zrt.

Napjainkban az alapításkor meglévő 17 Agroker vállalatból hagyományos formában 3 vállalat működik, ezek közül az egyik a Győri Agroker Zrt. ( Nyíregyházi Agroker Holding, Borsod Agroker Miskolc).