Dual Gold 960 EC

30 növénykultúrában engedélyezett!

Hatóanyag: 960 g/l S-metolaklór

Gyomirtási spektrum

A magról kelő egyszikű gyomfajok elleni hatása kiváló. A kakaslábfű, a muharfajok, a pirókujjasmuhar, és a kölesfélék ellen különösen hatékony. Jól irtja a szorös és a karcsú disznóparéjt. A triazinrezisztens disznóparéjfélék ellen is jó a gyomirtóhatása!

Alkalmazási terület, javasolt dózis:

kukorica (áru, takarmány, csemege, vetőmag), cirok, cukorrépa, napraforgó, burgonya, vöröshagyma (dughagymáról), fokhagyma, szója, lencse, bab, borsó, csicseriborsó, lóbab, csillagfürt, palántázott paradicsom és dohány, sárgarépa, rost- és olajlen, petrezselyem, zeller, kömény, koriander, komló, tök, szamóca, szőlő, gyümölcs (almatermésűek, csonthéjasok, bogyósok), faiskola, csemetekert gyomirtására 1,4–1,6 l/ha, napraforgó gyomirtására 1,25–1,60 l/ha dózisban.

Javasolt gyomirtási technológia

Kukoricában vetés után közvetlenül bármelyika kukoricában engedélyezett kétszikű spektrumú készítménnyel kombinálható.
Cukorrépában a Dual Gold kiváló szelektivitása miatt biztonságosan használható a preemergens kétszikűirtó szerek partnereként tankkombinációban. Önmagában a nagyobb, 1,6 l/ha dózisban alkalmazva az egyszikűeken kívül kiváló hatású egyes fontosabb magról kelő kétszikű gyomfajok, pl. disznóparéjfélék ellen is. A Dual Gold -os alapkezelés után a posztemergens védekezés jobban időzíthető.
Napraforgóban a Dual Gold a legbiztonságosabb egyszikűirtó partnere valamennyi preemergens kétszikűirtó készítménynek. Pl. Oxy, Racer*, Goal**, Pledge*** .
Burgonyában a végleges bakhátak kialakítása után a burgonya kelése előtt kell kijuttatni. Javasolt kombinációs partner parlagfűvel fertőzött területeken Racer**** , átlagos disznóparéj-, libatopfertőzés esetén Sencor* .
Vöröshagyma (dughagymáról) és fokhagyma gyomirtására duggatás után kell kijuttatni.
Palántáról termesztett növényeknél (paradicsom, dohány, zeller) a palántázás előtt kell a talajfelszínre kipermetezni.
Magról vetett kultúrákban a kijuttatás időpontja vetés után, kelés előtt.
Ültetvényekben rügyfakadás előtt, gyommentes talajra kell kipermetezni.
Kömény- és koriander kultúrákban kelés előtti gyomirtásra használható.
Cirokban preemergensen csak akkor használható, ha a vetőmag előzőleg Concep III antidótummal csávázott. A készítmény jó hatékonyságához permetezés után két héten belül 10–15 mm bemosó csapadék szükséges.

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap.
Veszélyjel: Xi (irritatív), N (környezeti veszély).
Vízi szervezetekre közepesen veszélyes.
Méhekre mérsékelten veszélyes.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: előírás szerinti felhasználás esetén korlátozás nincs.

Forgalmi kategória: III.

Kiszerelés: 1 l, 5 l

Eltarthatóság: 3 év.

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkén található használati utasítást!