Medallon Premium

Hatóanyag: 360 g/l glifozátsav, ami megfelel 480 g/l glifozát ammónium sónak
Javasolt dózis: 2–6,7 l/ha.

Felhasználható

Szántóföldi kultúrák (kelés előtt, betakarítás után) , szőlő (3 évnél idősebb) , gyümölcsös (3 évnél idősebb) , erdészet, fakitermelés, mezőgazdaságilag nem művelt területek, csatornák árokpartok, vasúti pályatestek, lucerna gyomirtására, napraforgó és kukorica állomány szárítására.

A Medallon Premium speciális formuláció, amely a hatóanyagon kívül ionvédelmi rendszert, valamint természetes eredetű tapadásfokozó anyagot – kukoricaglükózt – tartalmaz. Ezzel biztos hatást eredményez négy lépésben:

1. jobb tapadás a gyomnövényen
2. ion antagonizmus kiküszöbölése
3. tökéletes felszívódás
4. kiváló mozgás a növényben

Gyomirtási spektrum

Gyakorlatilag a viaszos levelű, szőrös gyomfajok kivételével minden gyomnövény ellen hatásos. Más gyomirtó szerekkel szemben toleráns, rezisztens gyomfajok (pl. betyárkóró, parlagfu, triazinrezisztens disznóparéj, subás farkasfog) ellen is kiváló a hatása. Az évelő gyomfajok közül jó hatásfokkal irtja a tarackbúza, a csillagpázsit, a nád, a siskanádtippan föld feletti és földalatti – tarack, rizóma – részeit.

Kifejezetten hatékony a folyondár szulák, a hamvas szeder, a sövényszulák, az útszéli zsázsa, a kutyatej- félék, az aszat, a lósóskafajok, a vidrakeserűfű gyomnövények ellen.

Javasolt növényvédelmi technológia

A magról kelő gyomfajok elleni védekezésnél a gyomok intenzív növekedésekor kell elvégezni a gyomirtást a virágzás-magérés fázisa előtt. Évelő gyomfajok elleni védekezésnél a gyomnövények kora tavaszi megújulásának kezdete, illetve a virágzás-magérés fázisa (nyár közepevége) a legkedvezobb időpont. Szőlőben és gyümölcsben ne kerüljön a kultúrnövény hajtásaira, leveleire. Kijuttatás után 1–3 órán belül behatol és szállítódik a levél szöveteibe, így esőállósága kiváló. A hagyományos glifozát-hatóanyagú formulációknál hatékonyabb, gyorsabb. Hűvösebb időben is gyorsabban hat.

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap.
Veszélyjel: nem jelölésköteles. Vízi szervezetekre nem veszélyes.
Méhveszélyesség: nem jelölésköteles.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: tarló, búza (szem), szójabab, egyéb szántóföldi növények, legelő, gyep esetén nincs korlátozás; szőlő, gyümölcs 7 nap, kukorica, napraforgó (mag) 21 nap (5 l/ha dózis), 6 nap (2 l/ha dózis); legelő, gyep kezelése esetén a legeltetési tilalom 14 nap.

Forgalmi kategória: III.

Kiszerelés: 1 l, 5 l, 640 l tartály.
Eltarthatóság: 3 év.Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkén található használati utasítást!