RATAK rágcsálóirtó szer

A RATAK rágcsálóirtó szer patkányok és egerek irtására felhasználható korszerű rágcsálóirtó csalétek, amely véralvadásgátló hatással rendelkező difenakum hatóanyagot tartalmaz. Biztonságát egy rendkívül keserű anyag, a Bitrex fokozza, amely megakadályozza az emberek és a haszonállatok véletlenszerű fogyasztását.

Hatóanyaga: 0,005 % difenakum
Engedély száma: ÁNTSZ OTH 278/2004.
Minősítése: III. forgalmazási kategória (szabadforgalmú irtószer)
Kiszerelés: 25 kg papirzsák, 12 kg, 4 kg műanyag vödör

Használati utasítás

A készítményt olyan helyen alkalmazzuk, ahol patkányok vagy egerek előfordulását észleljük. Véralvadásgátló hatóanyaga révén egyszeri fogyasztás után is elpusztítja a rágcsálókat.

Épületek környékén és azok udvarán, a rágcsálók tartózkodási helyeihez közel önetető nagyládában 0.5-1 kg mérgezett csalétket kell kihelyezni. Lakott helytől távol, és ahol haszonállatok nem érhetnek hozzá, árokpartok mentén 0.5 kg csalétket kell a figyelmeztető felirattal ellátott etetőprizmákban kihelyezni. Zárható pincékben és kamrákban a mérgezett csalétket szintén figyelmeztető felirattal ellátott karton tálcára kell kihelyezni. Egy tálcára 0.3 kg mérgezett csalétket kell önteni.

Amennyiben az irtószer döntő többségét a rágcsálók elfogyasztották, úgy újabb irtószert kell kihelyezni. A kihelyezett csalétket 7-10 naponként ellenőrizni kell és az elfogyasztott mennyiséget frissel kell pótolni.

A rágcsálók elhullása a fogyasztás után 3-4 nap múlva kezdődik és az összes rágcsáló kipusztulása a terület nagyságától és a rágcsálók elszaporodásának mértékétől függően 2-3 héten belül várható. Az ellenőrzéseket, felújításokat a fogyasztás megszűnéséig, azaz a mentesség eléréséig folytatni kell.

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkén található használati utasítást!