TALON-B rágcsálóirtó szer

A TALON-B rágcsálóirtó szer patkányok és egerek irtására felhasználható korszerű rágcsálóirtó csalétek, amely véralvadásgátló hatással rendelkező brodifakum hatóanyagot tartalmaz. Biztonságát egy rendkívül keserű anyag, a Bitrex fokozza, amely megakadályozza az emberek és a haszonállatok véletlenszerű fogyasztását.

Hatóanyaga: 0,005 % brodifakum
Engedély száma: ÁNTSZ OTH 5414/2003.
Minősítése: III. forgalmazási kategória (szabadforgalmú irtószer)
Kiszerelés: 25 kg papirzsák, 4 kg műanyag vödör

Használati utasítás

A TALON-B rágcsálóirtó csalétek elhúzódó hatású véralvadásgátló szer, amely a rágcsálókat általában már egyszeri fogyasztás után is elpusztítja. Ezért minden etetőhelyen kellően sok mérgezett csalétket kell kihelyezni, hogy nagy rágcsálófertőzöttség esetén többszöri fogyasztás után is minden állat számára elegendő csalétek jusson. A kihelyezett csalétket 7- 10 naponként ellenőrizni kell és az elfogyasztott mennyiséget frissel kell pótolni. Ha a mérgezett csalétek megromlott, akkor azt az etetőhelyről maradéktalanul el kell távolítani és frissel kell pótolni. A rágcsálók elhullása a fogyasztás után 3 - 4 nap múlva kezdődik és az összes rágcsáló kipusztulása a terület nagyságától és a rágcsálók elszaporodásának mértékétől függően 2 -3 héten belül várható. Az ellenőrzéseket, felújításokat a fogyasztás megszűnéséig - a mentesség eléréséig folytatni kell.

Épületek környékén és azok udvarán, a rágcsálók tartózkodási helyeihez közel önetető nagyládába 1 - 1,5 kg mérgezett csalétket kell kihelyezni. Lakott helytől távol és ahol haszonállatok nem férhetnek hozzá, árokpartok mentén 0,5 kg csalétket kell a figyelmeztető felirattal ellátott etetőprizmákba kihelyezni. Zárható pincékben és kamrákban a mérgezett csalétket a szintén figyelmeztető felirattal ellátott kartontálcákra kell kihelyezni. Egy tálcára 0,5 kg mérgezett csalétket kell önteni. Szennyvízcsatorna tisztító aknáinak kezeléséhez léclábakon nyugvó un. csatornaládát kell használni, melybe szintén 0,5 kg mérgezett csalétket kell kihelyezni.

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkén található használati utasítást!