Chess 50 WG

A Chess felszívódó rovarölő szer, hatásmechanizmusa egyedülálló!

Hatóanyag:
50% pimetrozin

Felhasználható:


Őszibarackban, burgonyában, dohányban, dinnyében, lombhullató és örökzöld díszfák, díszcserjék esetén levéltetvek ellen. Hajtatott paprikában, paradicsomban, uborkában, valamint hajtatott és cserepes dísznövényekben levéltetvek és üvegházi molytetű ellen. Platánok védelmére csipkézőpoloska ellen.

Javasolt technológia:


A Chess felszívódó rovarölő szer, hatásmechanizmusa egyedülálló. Hatóanyaga a rovar központi idegrendszerének állandó jóllakottságérzetet közvetít, a rovar nem táplálkozik és 2–3 nap után kiszárad, „éhen hal”. A Chess szelektív készítmény, csak a levéltetveket és az üvegházi molytetűt pusztítja el, hasznos rovarokra, méhekre ártalmatlan, ezért alkalmas virágzáskori permetezésre is. Más készítményekkel szemben a rezisztens levéltetvek ellen is hatásos. Hatástartama 2–3 hét, egy Chess védekezés három hagyományos rovarölő szeres védekezéssel ér fel. A védekezést az első levéltetvek megjelenésekor kell elkezdeni, hajtatásban lisztecske ellen 8–10 nap után meg kell ismételni. A Chess kezelés után a levéltetvek azonnal beszüntetik a táplálkozást és a vele együtt járó vírusátvitelt.
A Chess környezet- és felhasználóbarát készítmény, az integrált termesztés feltételeinek mindenben megfelel.

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Méregjelzés, veszélyesség: Veszélyjel: Xn (ártalmas). Vízi szervezetekre való veszélyesség, méhveszélyesség: nem jelölésköteles.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
paprika: 7 nap;
paradicsom, uborka, dinnye: 3 nap;
őszibarack: 7 nap;
burgonya: 21 nap;
zöld dohánylevél: 28 nap;
egyéb: 28 nap

Forgalmi kategória: III.
Kiszerelés: 200 g
Eltarthatóság: 3 év


Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a címkén található használati utasítást!