Káposztafélék

 
A káposztaféléknél szigorúan tartsuk be a vetésforgót és ne vessük egymás után, csak 3-4 évente, így elkerülhetjük a gyökérgolyvásodást és más betegséget. A káposztafélék kétéves növények, vagyis az első évben hozzák a fogyasztható vegetativ részeiket (fejet, gumót, virágzatot) és csak a második évben a virágszárat és magtermést. Sokszor előfordul, hogy a szárazság vagy a túlzott csapadék, hosszan tartó fényhiány  a karfiolnál, brokkolinál a vegetatív növekedést serkenti és nem képződik virágzat csak dús levélzet. Erre megoldás a korai, rövid tenyészidejű   fajták termesztése tavasszal és ősszel.

 

 

Káposzta

 

 Júniusi óriás
Gloria F1 
Zora 
     
 Braunschweigi Hajdúsági 
Amager 
     
 Dán tartós
Szentesi lapos 
Futár 
     
 Vertus 2
 Adventi Topáz 
     
 Szentesi vörös    

 

 

Karfiol

 

     
 Toszkánai korai
Snowball X 
January 
     
 Igloo Osena
Shannon 
 

  

 

Karalábé

 

     
 Szentesi fóliás kék
Csemege kék  
Csemege fehér 
     
 Szentesi tartós kék
 Kék szalonna
Gigant 

 

 

 

Kínai kel, leveleskel

 

   
 Granaat Leveleskel 

 

 

 

Bimbóskel 

 

 
 Rosella

 

 

 

 Brokkoli

 

 
 Calabrese